Skip links

Werkwijze

Eerste consult

Tijdens onze eerste afspraak hebben we een uitgebreid gesprek over jou en jouw klachten. Ik zal misschien ook vragen stellen die je helemaal niet verwacht. Daarnaast voel ik je pols en kijk ik naar je tong. Dit vraaggesprek en de tong- en polsdiagnose geven mij nuttige informatie over de status van jouw gezondheid. Op basis van deze informatie kan ik een diagnose stellen en een behandelstrategie bepalen die past bij jou.

Behandeling

Om ervoor te zorgen dat jouw systeem weer helemaal in balans komt, maak ik gebruik van verschillende technieken. Ieder mens, en dus ook iedere klacht, is anders en verdient daarom een persoonlijke benadering. In de meeste gevallen maak ik gebruik van de combinatie acupunctuur en Chinese kruiden. Afhankelijk van jouw klacht en persoonlijke voorkeur kunnen we bijkomend besluiten tot andere technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, zoals auriculotherapie, guasha, vuurcupping of bloedlaten.

Voedingsadvies

Voeding is volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Wanneer jij de juiste voedingsmiddelen gebruikt zal dit een helende en ook preventieve werking hebben. Omgekeerd geldt hetzelfde: bij gebruik van de verkeerde voedingsmiddelen kunnen er klachten ontstaan. Het is dus van belang dat je de juiste voeding kiest. Tijdens onze sessies zullen we dus regelmatig praten over voeding en wat jij kunt doen om jouw systeem hiermee te ondersteunen.

Behandeltraject

De Traditionele Chinese Geneeskunde is een holistische vorm van therapie. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt aangesproken zodat jij weer in balans kunt komen. Bij acute klachten kan de balans redelijk snel worden hersteld. Voor chronische klachten gelden andere ‘regels’. Omdat je lichaam gewend is aan de disbalans, zal het niet zomaar weer in balans geraken. Dit kost meestal wat tijd en ook geduld van jou en van mij. Van tevoren maak ik een schatting van het aantal benodigde behandelingen.