Skip links

Guasha

Guasha is een schraaptechniek die net als acupunctuur al duizenden jaren bestaat. Deze techniek is vooral populair in Aziatische landen, maar wordt steeds bekender -en geliefder- in Noord Amerika en Europa. Het doel van het schrapen is het verwijderen van overbodige afvalstoffen. Zo kunnen qi en bloed beter stromen.

Als we beginnen smeer ik guasha-olie op de aangedane plek. Vervolgens schraap ik met een  guasha-steen over je huid. In overleg met jou, bepaal ik hoeveel druk ik zet bij het schrapen. Door het schrapen kan de huid rood worden en kunnen er blauwe of paarse plekken ontstaan. Dit is een teken dat er beweging ontstaat in het bindweefsel wat onder de huid zit. Na de eerste behandeling merk je al direct verschil.

Guasha kan worden ingezet bij allerlei soorten (pijn)klachten, zoals: schouder- en nekpijn, buikpijn en hoofdpijn. Ook is guasha effectief gebleken bij astma, verkoudheid en extreme vermoeidheid.

Een behandeling met guasha kan gecombineerd worden met een behandeling lichaamsacupunctuur, maar kan ook op zichzelf staan.