Skip links

DokterPrik

Over DokterPrik

Mijn naam is Lies den Boer en ik ben DokterPrik*. Ik nodig je graag uit in mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam. In mijn praktijk onderzoek ik de klacht(en) die jij ervaart en gaan we samen op zoek naar wat werkt voor jou.

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Wat mij hierin aanspreekt is de logica en de eenvoud. Alles klopt; er is geen speld tussen te krijgen. Een holistische denkwijze die uitgaat van de mens als onderdeel van de natuur, van de kosmos. Als je er meer over wilt weten kun je hier verder lezen.

Opleiding

In 2017 startte ik met het basisjaar Chinese Geneeskunde aan de Academie Qing Bai in Breda. Na een jaar besloot ik mijn opleiding te vervolgen bij de Shenzhou Open University in Amsterdam. Hier haalde ik in 2020 mijn diploma. In december van datzelfde jaar behaalde ik ook mijn diploma Westers Medische Basiskennis. Sinds 1 februari 2021 ben ik praktiserend lid bij de Nederlandse Vereniging van Acupuncturisten (NVA).

In mijn praktijk aan huis behandel ik mensen met allerlei klachten. Als jij bij mij komt, vind ik het belangrijk om persoonlijke aandacht te hebben voor jou en je klachten. Meer hierover lees je hier.

Wat hieraan vooraf ging

Eigenlijk wist ik nooit echt wat ik wilde doen. Ik stond jarenlang voor de klas als docent maatschappijleer. Ik studeerde Culturele Antropologie en werkte met jongeren die te kampen hadden met psychosociale problemen. Ik had het allemaal niet willen missen.

Maar toch, niets was echt bevredigend en ik raakte meestal snel verveeld. Ik voelde geen passie voor het werk wat ik deed. Dit veranderde op het moment dat ik kennis maakte met de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ik was direct enthousiast. Acupunctuur is de missende link in mijn leven, het zorgt voor verbinding tussen geest en lichaam. Voor mijn cliënten en voor mijzelf.

Ik kijk ernaar uit om jou te mogen ontvangen in mijn praktijk in Rotterdam. Wees welkom.

* Even voor de duidelijkheid: ik heb geen Westerse geneeskunde gestudeerd en ben dus geen arts.